Werkwijze

Kindercoaching & Tiener- Jongerencoaching

Kennismaking en intake

In het telefonisch kennismakingsgesprek, bespreken we kort je zorg of hulpvraag en ik licht mijn werkwijze toe. Een intakegesprek kan gepland worden bij het kind thuis in de vertrouwde omgeving, in mijn praktijkruimte in huis of ik maak gebruik van de mooie coaching-/ yogaruimte in Het Yoga Huis in Doetinchem.

Coaching

Tijdens de coachmomenten zet ik diverse werkvormen in. Afhankelijk hiervan kijk ik wederom welke coachruimte hiervoor het meest geschikt is. Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om met de nieuwe inzichten weer vooruit te kunnen en soms is een eerste consult al zo verhelderend, dat een eventueel vervolgconsult pas een paar weken later nodig blijkt, of dat dat ene consult soms zelfs al voldoende is. Samen kunnen we dit goed afstemmen.
In de gesprekken die ik met de kinderen of jongeren heb, stem ik mij af op wat zij op dat moment nodig hebben (of wat ouders in een oudercoaching nodig hebben). Ieder kind en iedere situatie is uniek, dus ook ieder coachingstraject is uniek.

Een greep uit mijn werkvormen:

 • Kindercoachmethode ‘Coachee’ (Licentie-houder).
 • Gesprekstechnieken i.c.m. creatieve werkvormen
 • Emotiespel, Schatgravers en andere mooie methodes en “spellen”
 • Metaforen
 • Mindfulness- of yoga-oefeningen
 • Visualisatie-oefeningen
 • NLP Technieken en Wandelcoaching

Evaluatie

Bij coaching voor kinderen vindt na afloop een evaluatie plaats met ouder(s), zodat ook goed kan worden afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Soms is er tussentijds telefonisch contact  of contact via e-mail (tussenevaluatie). Indien gewenst adviseer en begeleid ik ouders/ verzorgers in hun proces in een Oudercoaching.
Als ik in een traject zie dat er sprake is van trauma of andere problematiek waarbij mogelijk specifieke/ andere hulp nodig blijkt te zijn, zal ik doorverwijzen naar collega’s die hierbij hulp kunnen bieden.

Yogalessen, Relax Kids lessen of Oudercoaching

Voor Yogalessen, Relax Kids lessen of Oudercoaching, lees verder bij de verschillende kopjes over mijn werkwijze. Bij vragen, neem gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee!

 • Coaching

  Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

  Lees meer


 • Yoga & Relax Kids

  In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

  Lees meer