Tieneryoga/ Jongerenyoga

Mindful Yoga voor Tieners en Jongeren

Yoga voor tieners en jongeren is er voor de leeftijd vanaf ongeveer 12 t/m 18 jaar (groepen samengesteld op leeftijd, of individueel).

In deze leeftijdsfase vinden er grote veranderingen plaats in gevoelens, emoties en lichaam. Op school is de prestatiedruk vaak hoog en ligt in het onderwijs en in de leefomgeving veel nadruk op competitie en cognitieve ontwikkeling. Op deze leeftijd ben je vaak druk bezig je staande te houden in de groep en tegelijkertijd juist erg op zoek naar je eigenheid. Ook social media, games en andere computerverleidingen nemen een steeds belangrijkere plaats in, in het leven van jongeren. Dit alles kan ertoe leiden dat je door overprikkeling en stress, niet altijd even lekker in je vel zit en (veel) spanningen ervaart.

“(Mindful) Yoga biedt een rustmoment, in een tijd waarin tieners steeds meer prestatiedrang voelen en overvoerd worden door prikkels van buiten af”.

Yoga kan praktische en mentale handvatten bieden ter ondersteuning van je persoonlijke proces en het helpt je leren omgaan met stress, spanningen en prestatiedruk. Yoga geeft je meer inzicht in je gedachten, gevoelens en je handelingen en het is vooral ook een leuke manier om je lichaam soepel te houden, sterker te maken en rust en evenwicht te vinden.

In de les besteed ik aandacht aan onderwerpen zoals; zelfvertrouwen, je grenzen respecteren en verleggen, leren ontspannen, samenwerken, concentreren, faalangst en examenspanning. Alle elementen van yoga komen aan bod, zoals de houdingen, ademhaling, concentratie, meditatie, ontspanningsoefeningen, visualisaties, zelfbewustzijn en mindfulness.
Het is fijn om met eigen leeftijdsgenoten yoga te beoefenen. Je deelt ervaringen vanuit de zelfde belevingswereld, we oefenen, praten, lachen en het is een leerzaam en waardevol rustpunt in de week.

Lijkt Mindful Yoga je iets voor jou? Geef je snel op!
Voor vragen en de lestijden, bel of mail gerust! Contact

 

  • Coaching

    Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

    Lees meer


  • Yoga & Relax Kids

    In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

    Lees meer