Ouder & Kind Yoga

Ouder & Kindyoga of Peuter-/ Kleuter Yoga

Op aanvraag; in groepjes met of zonder ouders, individueel of op kinderdagverblijven of kleuterklassen (ook te volgen als workshop voor personeel van een KDV/ BSO). Kijk ook eens bij ’Relax Kids’.

Ouder & Kind Yoga en Peuter-/ Kleuter Yoga is een dynamische en speelse vorm van yoga voor kinderen. Je leert je te verbinden met je kind door yoga- en ontspanningsoefeningen, massage-oefeningen en visualisatie. Deze positieve interactie helpt het basisvertrouwen en zelfvertrouwen te versterken en de ontwikkeling te stimuleren.
Yoga leert kinderen op een speelse manier vertrouwd te worden met hun gevoel en innerlijke belevingswereld. Ze leren zich bewuster te worden van zichzelf en van hun lichaam en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Ook worden ze soepeler, krachtiger en rustiger. Simpele ademhalingsoefeningen bevorderen de innerlijke rust en ze leren zich beter te concentreren.

“Een Ouder & Kind Yogales gaat over bewust samen zijn, samen plezier hebben en samen ontspannen”

Samen met je kind (of kinderen vanuit kinderopvang of kleuterklas) ga je op yoga-avontuur langs verschillende thema’s, zoals de seizoenen, dieren, verschillende thema’s of onderwerpen uit mooie prentenboeken.
Voor kinderen van deze leeftijd ligt de nadruk op het samen genieten van elkaar en de yoga. Een les samen met je kind zorgt voor plezier en het is bevorderend voor de relatie met je kind.
Niets moet, plezier staat centraal en elk kind geeft zijn eigen grenzen aan.

Kijk bij ‘Elementen uit een Kinderyoga-les’ voor meer informatie over de inhoud van een yogales en kijk ook eens bij ‘Relax Kids’.

Samen met je kind, of je kind in een groepje een les (of lessen) volgen? Of een workshop Peuter-/ Kleuter Yoga op school of KDV/ BSO boeken? Neem gerust contact met me op. Ik denk graag mee!

 

  • Coaching

    Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

    Lees meer


  • Yoga & Relax Kids

    In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

    Lees meer