Kinderyoga

Bij kinderyoga ‘Samen voor Jou’ in Doetinchem staan plezier en samenwerking centraal naast de dynamische bewegingen, yogahoudingen, ontspanningsmomenten, ademhaling, “massage-oefeningen” en creatieve oefeningen. Tijdens een les werken kinderen spelenderwijs aan o.a. zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en lichaamsbesef. Ze leren op een respectvolle manier met elkaar omgaan.

(Direct door naar de Relax Kids lessen? Klik hier).

Niet competitie, maar juist samenwerking staat voorop. Hun zelfvertrouwen groeit en ze leren zich bewust te worden van hun eigen gevoel, innerlijke belevingswereld, grenzen en kracht. Naast het feit dat kinderyoga voor ieder kind goed is, hebben vooral kinderen met o.a. concentratieproblemen, onzekerheid, faalangst, slaapproblemen, angsten, boosheid of buikpijnklachten, veel baat bij kinderyoga.

In een kinderyogales wordt rekening gehouden met de leeftijdsgroep; zowel de invulling van een thema als de yogahoudingen worden aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van het kind. De houdingen en spellen hebben leuke namen en de thema’s zijn voor zowel jongens als meisjes uitdagend. Ze worden op een positieve manier uitgedaagd en de les wordt met o.a. muziek en instrumenten/ geluiden heel levendig gemaakt.
Spelenderwijs leren ze dat iedereen uniek is, leren ze zich bewust te worden van zichzelf en elkaar en dat ze goed zijn zoals ze zijn. Niets moet, plezier staat centraal en elk kind mag zijn zoals hij/ zij is!

“Voor kinderen wordt de behoefte aan rust en ontspanning steeds groter. Door onze hectische maatschappij en steeds hogere prestatiedrang, voelen ouders ook steeds meer de behoefte om hun kinderen rustmomenten te bieden”.

Kinderyoga kan ook uitstekend ingezet worden als les ter ondersteuning van weerbaarheid en zelfvertrouwen. Ook te volgen als wekelijkse lessen of losse workshop voor kinderen of personeel van een Basisschool/ BSO).
Kijk ook eens bij ‘Relax Kids lessen’.

Nieuwsgierig geworden en lijkt een kinderyoga les in Doetinchem je iets voor je kind? Neem contact met me op voor vragen, lestijden of aanmelding.

  • Coaching

    Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

    Lees meer


  • Yoga & Relax Kids

    In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

    Lees meer