Individuele/ Therapeutische Kinderyoga

In sommige situaties kan het fijn zijn voor een kind/ tiener om individueel een yogales te volgen. Dit zijn de therapeutische yogalessen. Deze lessen stem ik helemaal af op de hulpvraag of klacht. *

Kinderen en jongeren leven momenteel in een maatschappij waarin zij veel moeten, het druk hebben met school en veel andere verplichtingen hebben. Mede hierdoor ervaren zij tegenwoordig veel spanningen.

Spanningen gaan bij kinderen vaak vastzitten in hun lijf; ze krijgen hoofdpijn, buikpijn, slapen slecht in of slapen slecht door, willen niet meer eten of juist heel veel eten. Kinderyoga kan kinderen helpen om meer te ontspannen. Yoga geeft je hoofd en alle gedachtes daarin een rustmoment. Je leert ook hoe je ademt en ‘waar’ je ademt. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf aanleren om in spannende momenten je adem rustig te houden en diep door te ademen naar je buik.

Door de sessies leert je kind zichzelf beter te ontspannen, beter te begrenzen en meer in contact te komen met zijn/ haar gevoel.

Het is ook mogelijk om als ouder een individueel consult op maat voor je kind aan te vragen, waarin je ontspanningsoefeningen en tips worden aangereikt die je thuis samen met je kind kan doen. Soms kunnen enkele tips en oefeningen al heel veel voor je kind betekenen.

* Ook Relax Kids lessen zijn te volgen als individuele lessen. Kijk bij ‘Relax Kids’ voor meer info.

Is Individuele- of Therapeutische Yoga iets voor je kind of voor jou als jongere? Neem gerust contact met me op om het eens rustig te hebben over je vraag. Ik help je graag verder!

 

  • Coaching

    Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

    Lees meer


  • Yoga & Relax Kids

    In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

    Lees meer