Effect van Relax Kids en Kinderyoga

binnen het basisonderwijs, BSO of KDV

 

Er zijn onderzoeken gedaan naar de uitwerking van Relax Kids en Kinderyoga binnen het basisonderwijs.
De bevindingen in het kort:

 •  Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind.
 • De voordelen zijn te vinden in meer rust, ontspanning, concentratie, houding en ademhaling.
 • 15% van de kinderen heeft buikpijnklachten. 85% van die klachten zijn ‘functionele buikpijnklachten’ (buikpijn zonder lichamelijke oorzaak). Uit onderzoek is gebleken dat Relax Kids en Yoga een belangrijke bijdrage levert aan het terugdringen van functionele buikpijnklachten bij kinderen.
 • Door spelenderwijs en positief met elkaar “in verbinding” te zijn tijdens deze lessen, heeft het een positieve uitwerking op de basissfeer in een klas. Dit draagt weer bij aan een gevoel van veiligheid, die weer essentieel is om pesten tegen te gaan/ terug te dringen.
 • Kinderen ondervinden zelf ook de voordelen van de lessen en ze leren hoe ze zich bewust kunnen worden van o.a. hun ademhaling, houding, gedachten etc. Dit heeft een positieve invloed op hun eigen concentratie en hoe ze deze zelf beter kunnen sturen.

Relax Kids lessen en Kinderyoga-technieken lenen zich ook uitstekend voor toepassing in de klas in specifieke situaties, zoals voor een toets of voor ondersteuning van het leerproces van kinderen.
Leerkrachten kunnen ook concentratieoefeningen in de lessen toepassen om de kinderen te leren hun aandacht te richten.
Deze lessen zijn een middel om je bewust te worden van wie je bent. Je hebt dat nodig om te kunnen reflecteren. Reflecteren is erg belangrijk voor het hele leerproces gedurende de schoolperiode.

 • Coaching

  Als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Door allerlei factoren en omstandigheden kan het zijn dat een kind niet lekker in zijn vel zit...

  Lees meer


 • Yoga & Relax Kids

  In de Kinderyoga en Relax Kids lessen, staan plezier en samenwerking centraal. De lessen bestaan uit o.a. spel, bewegingen en speelse oefeningen...

  Lees meer